• Welkom op ons blog over e-learning

    Wij zijn JAB e-learning en e-learning is onze passie.

    Wij zijn actief in Nederland en België.

  • Zelf e-learning ontwikkelen

    Naast ontwikkeling van e-learning ondersteunen wij bedrijven met software, training en advies. Steeds meer bedrijven willen zelf e-learning ontwikkelen en wij helpen graag.

  • E-learning voor elk bedrijf

    Wij ontwikkelen reeds meer dan 7 jaar e-learning oplossingen voor bedrijven.

    Wij ontwikkelen online trainingen, online testen, online leeromgevingen en allerlei online leeroplossingen.

  • E-learning toegankelijk

    Wij maken e-learning toegankelijk voor elk bedrijf.

    Geen gedoe, maar resultaten.

Mobiel leren ontwerpen tips


Mobiel leren (Mobile learning) verlegt de grenzen van e-learning. Sommige personen beweren dat mobile learning een revolutie is, wij geloven dat mobile learning een evolutie is.


Dankzij iPads, iPhones, Android tablets en Android telefoons hebben cursisten altijd en overal toegang tot hun elektronische leeromgeving en online cursussen. Zij zijn niet langer gebonden aan een computer. De kracht van mobile learning ligt niet alleen in de enorme mobiliteit, maar ook de interactiviteit.

Zelf mobile learning ontwikkelen is een pittige uitdaging. Wij helpen graag met volgende tips:


Hou het kort: Mobiele apparaten gebruiken we onderweg. Wanneer je kennis wilt overbrengen via een mobiel apparaat, dien je rekening te houden met de zeer beperkte aandachtsspanne van de leerling. Wij adviseren een tijdsduur van maximum 5-10 minuten.

Hou het simpel: Mobiele apparaten hebben een klein scherm. Hierdoor worden tekst, video en afbeeldingen verkleind weergegeven. Gebruik korte zinnen en afbeeldingen die in één oogopslag jouw boodschap vertellen.

Maak optimaal gebruik van media: één van de grote voordelen die de moderne smartphones brengen is de mogelijkheid om rijke media goed te integreren. Maak ten volle gebruik van audio, video en animaties.

Gebruik de functies: Mobiele apparaten stellen ons in staat om veel meer te doen dan te lezen. We kunnen met elkaar communiceren, informatie uploaden, GPS gebruiken, en je eigen inhoud zoals foto's, audio, video, SMS en tekst delen. Gebruik optimaal de communicatiefuncties van mobiele apparaten in je mobile learning design.

Gebruik de snelheid: Mobiel leren is een geweldige manier om updates over productkennis, wetgeving en belangrijke informatie door te sturen. Gebruikers zijn meer geneigd om hun telefoon controleren voor een snelle opfriscursus dan een online academy te bezoeken.

Meng met de rest: Mobiel leren is in onze ogen het beste ingezet als onderdeel van een leertraject. Combineer een online academy met een mobiele applicatie en geniet van alle voordelen.

LAAT ONS U HELPEN
Of je nu een iPhone app of een Android app wilt, wij kunnen helpen. Wij zijn een innovatieve ontwikkelaar van mobile learning. We zijn onafhankelijk en hebben geen app authoring tool dat we proberen te verkopen. Neem eventjes contact met ons op en wij helpen je graag met mobile learning.

0 reacties:

Een reactie posten